Het voedingsplan van Lieke

Ieder dieet werkt

En op naar blog 2 deze keer gaat de blog over het voedingsplan.

Want ja, net zoals zoveel mensen heb ik al ontelbare keren een dieet gevolgd en allemaal helpen ze…

…zolang je je er maar goed aan houdt. Helaas, wanneer je maar enigszins terug gaat naar je oude patroon wat voeding betreft, komen die kilo’s er weer aan.

Jojo effect

Ik was een hele fanatieke sportster, maar na dat ik daar mee gestopt was ben ik toch wel een aantal kilo aangekomen.

En door het welbekende jojo effect zijn deze kilo’s er nog niet af.

Verandering van leefstijl

Deze keer pak ik het met hulp van Mira en Ilse helemaal anders aan. Dit keer geen dieet maar een verandering van leefstijl. Een leefstijl die ik de rest van mijn leven kan blijven gebruiken, waardoor ik niet meer terug val in mijn oude gewoontes.

Stap voor stap, want in 1x alles om gooien werkt voor mij niet, daar zou ik gedemotiveerd van raken. Voor de komende weken staan er 3 punten op mijn lijstje, die ik elke dag ga doen. Drie punten die mij helpen op weg naar die gezondere leefstijl.

Mijn drie focus punten

  • Iedere dag minstens 2 liter water drinken
  • Iedere dag een (groene) smoothie drinken
  • Dagelijks 6 eetmomenten; Ontbijt, tussendoortje, lunch dan weer een tussendoortje, avondeten en dan nog een keer een tussendoortje.

Overal zit suiker in(!)

Daarnaast hebben we van Mira en Ilse ondertussen al veel meer gehoord over gezonde (voedende) voeding en over voeding die juist niet gezond is. Waar let ik dan nu zoal op met het doen van mijn boodschappen?

Alles waar suiker aan toegevoegd is laat ik het staan. Zeker als suiker bij de eerste 5 ingrediënten staat dit betekend namelijk dat er veel suiker is toegevoegd.

Volkoren vs Witte producten

We eten alleen nog volkoren (voedende) producenten en laten de ‘witte’ producten dus staan.

Ik lees de etiketten en kijk hoeveel ingrediënten er in een product zitten. Minder ingrediënten, betekend minder bewerkt en dus voor mijn gezondheid. Boodschappen doen kost nu tijdelijk wat meer tijd, maar als je het eenmaal weet is het voor een volgende keer makkelijker.

Voorbeeld weekmenu

Van Mira en Ilse ontvangen we elke week een weekmenu, met heerlijke gezonde (en niet te ingewikkelde) recepten met een boodschappenlijstje.

En dat is best handig voor een keuken prinses zoals ik.

Boks-, bootcamp- & HIIT trainingen

Voeding is belangrijk, maar bewegen natuurlijk ook.

5 ochtenden in de week, doe ik een HIIT training. Dit is een intensieve training van 3x 4 minuten sporten.

Daarnaast bootcamp ik nog een aantal keer in de week en doe ik op maandag mee met de boks & Kracht training die Mira en Ilse geven.

De eerste 3 kg is er dan ook al af het begin is gemaakt, op naar de volgende blog (en kilo’s 😉 )

Tot volgende week!

Lieke

Lieke wordt begeleid door the Road to Health & Happiness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

image1 (6)
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!