Wauw, wat is er veel veranderd

Inmiddels zijn we 3 weken bezig en de vraag is nu wat is er allemaal al veranderd? Nou dat zijn toch best al wat dingen.

Tijd voor nieuwe kleren 😉

Natuurlijk zijn de eerste kilo’s eraf maar ook mijn kleren zijn een heel stuk losser gaan zitten en sommige kleding is echt te groot geworden. Ik voel me fitter ben minder snel moe en het boodschappen doen voor de gezonde maaltijden gaat al wat sneller.

Verliezen is geen optie

Daarnaast is natuurlijk het sporten veranderd vanaf mei was ik begonnen met bootcampen, maar deed dit 1x in de week. En eerlijk, als het maar even uit kwam en of als ik een voor mij zelf goede reden had kon ik deze ook gewoon afzeggen. Nu bootcamp ik (ondanks de excuses in mijn hoofd) 2 of 3x per week, binnenkort zelfs 4x per week. Daarnaast doe ik 4x per week ook nog in de ochtend of avond een HIT training van Mira&Ilse. Zoals ik in mijn eerste blog vertelde sportte ik dus in mijn jongere jaren heel fanatiek. Dat stukje krijg ik beetje bij beetje weer terug. Doen we tijdens de bootcamp een wedstrijd, dan wil ik winnen en ga daar dan ook vol voor.

Mijn nieuwe leefstijl

De verandering is ook te merken bij bijvoorbeeld feestjes. Ik maak nu gewoon de keuze om voor de gezonde dingen op tafel te kiezen en de chips te laten staan. Ik drink alleen nog maar water of thee en ook s avonds op de bank pak ik geen koekje maar bijvoorbeeld een stuk fruit of een handje met noten.

Is het makkelijk?

NEE!! Het klinkt heel simpel en in principe is het dat ook, maar nee, het is zeker niet makkelijk. Er zijn ook moeilijke momenten, maar gelukkig kan ik deze delen met mijn mede sportsters of met Mira&Ilse. Nu is de motivatie er nog, maar wat als die straks weg valt of als ik even minder in mijn vel zit? Ik heb heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, ook zonder motivatie kan en ga ik doen wat nodig is om mijn doel te bereiken.

Gezonde recepten

Voor de dingen die ik echt lekker vind en niet wil missen, zoek ik gezonde recepten op. Zo kan ik toch heel lekker eten, zonder dat ik dingen binnenkrijg die niet in mijn nieuwe leefstijl passen.
Ideaal 🙂

Leuk dat je weer mijn blog hebt gelezen en tot de volgende

Lieke

Lieke wordt begeleid door the Road to Health & Happiness  en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

afvallen niet makkelijk
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!