Testimonial Wendy: “Eindelijk beginnen aan het leven waar ik voor heb gekozen.”

“Het zit er op!”, is wat ik steeds voorbij hoor komen. Het einde van De Afvalrace bij Enforce. Je hebt je doel bereikt, nu alleen nog maar vast houden! Echter ligt het toch iets anders. Het zit er namelijk niet op, het is pas het begin. Ik kan eindelijk beginnen aan het leven waar ik voor heb gekozen.

Ik woog afgelopen zomer meer dan ik ooit heb gewogen. 110 kilo, 1.70m lang… extreme, of ook weleens genoemd, morbide obesitas. Een BMI van 38.1 en een vetpercentage van 44%.
Hoe had ik het ooit zo ver laten komen?! Lees Wendy’s blogs op Breda Nieuws.

In de zomer van 2016 is voor mij dan ook de knop om gegaan. Ik was een vrouw van 110 kilo die absoluut niet gelukkig in het leven stond en een enorme angst had voor mijn gezondheid en mijn toekomst. Op Facebook kwam een oproep voorbij van De Afvalrace West-Brabant, een half jaar lang, gewichtsverlies en onder professionele begeleiding van een Personal trainer. Dat wilde ik wel, dus uit spontaniteit mezelf hiervoor aangemeld. Echter werd het in een stroomversnelling een serieuze aanmelding. Ik mocht op intake en daar voelde ik binnen 5 minuten al dat de man tegenover mij zomaar weleens heel erg veel voor mij kon gaan betekenen. En dat gevoel was wederzijds. Nog geen maand later hoorde ik dat ik geselecteerd kandidaat was voor De Afvalrace West-Brabant in de woonplaats Breda.

Die man tegenover mij tijdens mijn intake, toen nog een vreemde, confronterende man die ik geen plek kon geven zie ik nu als de man, mijn Personal trainer en coach, die ervoor gezorgd heeft dat ik ruim 35 kilo lichter ben en kan zeggen dat ik trots ben op de vrouw die ik nu ben! Hij heeft me in laten zien dat ik wel degelijk kan kiezen voor mezelf en voor het leven wat ik graag wil leven.

Natuurlijk is het een proces waar je zelf doorheen moet, en dat heb ik ook gedaan, maar zonder de woorden van mijn coach die me keer op keer aan het denken hebben gezet en de strenge doordringende toon in zijn woorden tijdens de trainingen om nog meer mijn grenzen op te zoeken, was het me nooit zo snel en zo goed gelukt om te worden wie ik wil zijn.
De maanden tijdens De Afvalrace West-Brabant vlogen voorbij en zo ook de kilo’s, en deze verminderen nog steeds. Ik viel op een stabiel tempo af, ongeveer een halve kilo tot een hele kilo per week.

Inmiddels is het alweer april 2017. Ik heb mijn streefgewicht (70 kilo, eigenlijk 69 kilo, wil de 6 zo graag zien op de weegschaal) nog niet helemaal gehaald. Mijn vetpercentage is van ongeveer 44% gedaald naar minder dan 30%, met andere woorden, een normaal, gezond vetpercentage.

Natuurlijk ben je nooit helemaal klaar. Ik heb mijn streefgewicht dan wel bijna behaald, maar dan is het nog de kunst om op mijn streefgewicht te blijven. Het sporten en mijn voeding daar weer op aan te passen zodat ik niet terug val, maar ook zeker niet doorsla en blijf afvallen, op een gegeven moment is goed ook gewoon goed. Ik heb dus al wat doelen behaald, maar ik blijf nieuwe doelen stellen. Echter dan geen gewichtsdoelen meer, maar sportdoelen!

Ik heb mijn levensstijl het afgelopen jaar volledig omgegooid, van bankhanger naar lichtelijk verslaafde sportster die voor amelijk gezond eet en af en zondigt!

Ik hoop dat ik iedereen die ook maar een beetje ongelukkig is met het lichaam waar die in leeft met mijn verhaal gemotiveerd heb. Ik denk namelijk echt dat iedereen kan veranderen, maar dan moet je er wel echt achter staan en er iets voor doen. Ja het is eng en ja het is niet altijd even makkelijk. Maar het is zeer zeker de moeite waard.

Ik ga De Afvalrace enorm missen. Niet de blogs, de aandacht en de spotlights, maar vooral het delen van mijn verhaal waarmee ik mensen kon inspireren en motiveren en ze kon laten inzien dat er voor iedereen een weg is om te worden wie je graag wil zijn.

Be your own superhero!”

wendy-wiebenga-afvalrace

Wendy Wiebenga
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!