Afvalracer Vivian: Proost op het leven!

Het thema van blog #8 is; laat je vrienden en/of familie aan het woord. Well here we go!!

Hanne:

Hoi Vivian,

Iedereen heeft een verhaal en iedereen heeft een verleden.
Dit verhaal en dit verleden hoort bij je, het zit in “je rugzak” en het heeft je gemaakt tot de persoon die je vandaag bent.
Het gaat in het leven echter niet om het verleden, maar om de toekomst. Om wat jij dagelijks van je leven maakt. Om de zoektocht naar en het werken aan de beste versie van jezelf.

En net dát, is wat Vivian typeert. Ondanks gebeurtenissen in het verleden en een heftige burn-out, kijkt zij naar de toekomst.
Geen zin om bij de pakken te blijven zitten en geen slachtoffergedrag, maar heel veel wilskracht en een mooi doel.
De grootste uitdaging? Af en toe wat meer geduld, controle loslaten en vertrouwen in zichzelf en in het proces 😊.
Maar eens we dat ook helemaal te pakken hebben, is een prachtige toekomst met een fit, gezond en krachtig lichaam sowieso verzekerd 💪.

Veel succes nog Vivian! Het is een plezier om samen met jou deze reis te mogen maken.

Groetjes,
Hanne De Wachter (Enforce Mastertrainer)

Mijn reactie:
Wat een lieve mooie woorden van mijn trainer. Yes, Hanne ik ben dankbaar dat ik dit traject met jou mag doorlopen want het is echt niet altijd makkelijk voor me en met name het aanpassen van mijn oude denkpatronen die betrekking hebben op sportintensiteit en voeding.

Marian:

Hoi Vivian,
Vivian ken ik al mijn hele leven omdat het mijn nichtje is. Vivian is een heerlijke meid nieuwgierig, leergierig, spontaan, heel veel doorzettingsvermogen. Charmant, overtuigend en van nature een bemiddelaar in conflicten. Dus dit avontuur gaat ze zeker redden.

Wat ik helemaal tof vind is dat ze meer van haarzelf laat zien. Met de vlog/blog. Wat mij nog meer verbaasd is dat ze het zo goed kan beschrijven wat ze voelt en denkt. Ze is nu echt uit haar schulp aan het kruipen. Jaren heeft ze geworsteld. Ook de scheiding van haar ouders heeft een stempel achter gelaten. “Ze huilt maar ze lacht” van Maan dat zou Vivian kunnen zijn want ook moeilijkheden weg lachen kan ze uitstekend.

Maar dit is verleden tijd. We kijken nu niet naar gisteren maar naar morgen. Dus Vivian ‘go strong’ en geniet van deze race en je zal hem met vlag en wimpel halen.
Heel veel succes 👍.

Groetjes,
Tante Marian Kattenberg – van Kesteren

Mijn reactie:
Oeff,..deze raakt me en na het eens goed beluisteren van de tekst van “Ze huilt maar ze lacht” brak er toch iets in me. Wat positief is want wat mijn tante schrijft is hoe het is. Ze benoemd iets wat ik eerder nog niets durfde te delen. Want heel veel wat er voorafgaand aan de scheiding van mijn ouders (en er na) heeft plaatsgevonden heeft mij eigenlijk belast met waar ik nu tegen aanloop. Ik hoopte altijd al dat ik met mijn soul searching hier de oplossing al voor had gevonden maar helaas. Ik moest toch een burn-out krijgen en in het reguliere circuit terecht komen om alles goed op te schudden, inzichten te krijgen, nu aan te leren wat ik vroeger nooit heb mogen leren waardoor ik de rest van mijn leven als de vernieuwde Vivian kan doorlopen 😊.

Mariska:

Ik heb Vivian ruim 10 jaar geleden leren kennen als een zachte, bescheiden, zorgzame en zeer liefdevolle meid. Een prachtige persoonlijkheid, maar altijd zoekende naar een betere versie van haarzelf. Altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling zowel op mentaal als op fysiek gebied. Dat is ook precies wat ons samen heeft gebracht en wat onze vriendschap symboliseert. Samen op zoek naar het vinden van geluk, in onszelf, in de liefde, in het leven.

Onze persoonlijke groei en ontwikkelingen altijd vooropstaand.
Ieder ons eigen pad volgend en soms weer samensmeltend, zijn wij enorm gegroeid de afgelopen jaren.

Ik ben zelf net volledig hersteld vanuit een burn-out en ik voel me sterker dan ooit te voren. Zij die er nu nog in zit, maar ik heb het volste vertrouwen dat zij hier ook op haar opperbest uit zal komen. Ze maakt soms maar hele kleine stapjes zegt ze, terwijl ze zo graag meer zou willen, maar ze gaat wel door!! Ze houdt vol! Haar doorzettingsvermogen en de kracht die ik nu in haar zie, maakt mij trots en geeft mij de zekere overtuiging dat zij deze missie al heeft laten slagen. Het is sowieso al één en al winst. Dit hele traject heeft haar zoveel gebracht en ik vind het fantastisch om deze transformatie van haar van dichtbij te mogen meemaken.
Ik zie dat ze nu ‘de knop’ heeft gevonden en zich straks als herboren zal voelen. Even zacht, zorgzaam en liefdevol, maar als een sterke vrouw vol zelfvertrouwen.

Groetjes,
Mariska Lam (Vriendin)

Mijn reactie:
Ja, toch dat ene traantje wat te voorschijn wilt komen en wat ik met liefde toe laat. Wij hebben elkaar als collega’s leren kennen en zijn dierbare vriendinnen geworden die er altijd voor elkaar zijn ongeacht we elkaar soms even niet zien. Maar altijd de deur open hebben staan voor elkaar om die warme knuffel te geven in gezelligheid en die schouder als we elkaars verdriet moeten delen.

Jacco:

Ik heb Vivian zo’n 19 jaar geleden leren kennen op de sportschool. We sporten allebei fanatiek en dronken na afloop regelmatig iets (thee & bier) aan de bar. Van daaruit is een mooie waardevolle vriendschap ontstaan. Met Vivian kan je echt álles delen. Ze kan goed luisteren, is geduldig en…dat is zo heerlijk aan haar….ze vindt niks gek, is discreet en oordeelt niet.

Het controle duiveltje maakt dat je sterk bent in het analyseren en verklaren van jezelf en dat beperkt je.
Je pakt alles aan om jezelf te ontwikkelen en verbeteren en daar hebben we veel raakvlakken.
Superstoer van je dat je hieraan meedoet en zo sterk hoe je erover naar buiten treedt.

Met de verworven inzichten kom je tot de kern van waarom je voelt denkt en doet. Het gaat je makkelijker voor jezelf laten worden en zoveel sterker maken.
Vivian, lief vriendinnetje van me. Success on your journey, you can do it! Dat weet ik zeker.

Jacco van den Dolder (big brother)

Mijn reactie:
Als er iemand is die al mijn geheimen kent en wiens verhalen ik ken dan is dat Jacco wel. Door dik en dun zijn wij buddy’s / vrienden. We delen onze rollercoaster levensverhalen met een lach en een traan. Dank je wel dat ook jij een stukje over me wilde schrijven. Proost op het leven!! Zet het theewater maar op en het biertje koud 😊.

Tot de volgende Blog!!

Vivian wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Hilversum, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Vivian blog 8
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!