Afvalracer Vivian: Waar te beginnen met schrijven

Soms gaat het schrijven van een blog vanzelf en schrijf ik het in 1x op en soms ook niet. Dat laatste is nu het geval. Waar ga ik nu over schrijven?

Laat ik het even over mezelf privé hebben. Ik ben single én weet eigenlijk ook niet beter dan op mezelf te zijn aangewezen. Dat heeft met betrekking tot afvallen wel een groot voordeel want ik hoef met niemand rekening te houden. Niemand zorgt voor de verleiding van dat ene extra koekje of die overheerlijke zak chips die ineens in huis is. Laat staan dat je een heel gezin hebt die allemaal hun eigen wensen hebben én krijg die maar enthousiast over dat bordje met veel groenten in de plaats van die heerlijk pastaschotel, pizza of dat sporadische bezoekje langs de Chinees. Nee, dan heb ik het best wel goed.

Niet dat ik een emotie-eter ben, dat ben ik niet maar ik mis wel die vrijheid om de knoflook en uitjes te fruiten in een heerlijk badje van hele goede olijfolie of om toch dat ene lekkere chocolade cakeje of stukje heerlijke gevulde speculaaskoek te eten. Ja, je kan een stukje nemen,… één hapje. Maar zoek dan maar net dat ene product op waar weinig vetten in zitten. Succes!!

Heel lief bedoeld kwam er afgelopen weekend een vriend van mij langs met,… jawel een beetje vroeg,.. een verse oliebol. Nou, dan moet ik zeggen dat ik er daar sowieso maar 1 of 2 per jaar van eet vanwege de calorieën. Yess!! Ik heb deze overheerlijke oliebol kunnen weerstaan en de zak heeft ongeopend mijn huis weer verlaten. Maar wat kwam ik in de verleiding,… volgens mij wordt door het opletten op mijn voeding en anders eten mijn reukorgaan ook beter. Want in eens was een geur van een verse oliebol, die in een papierenzak in een plasticzak zat, wel heeeeel erg aantrekkelijk.

Gelukkig kan ik me dus goed houden aan de afgesproken voedingstargets én om mijn groenteschotels wat meer smaak te geven heb ik afgelopen week meerdere saus varianten van XXL Nutrition besteld om deze uit te proberen. Deze (sla)sausen zijn laag in koolhydraten, vetten en 0% suikers. Ik moet toegeven dat de meeste van deze sausen mijn gerechtjes goed ondersteunen. Top besluit!!
Maar ja, wat gaat er gebeuren als ik rond de feestdagen zelf niet kook,.. en mee-eet bij anderen?
Ik ben benieuwd hoe ik me daar doorheen ga worstelen zonder over te komen als een zeurkous 😉

Groetjes Vivian

Vivian wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Hilversum, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

VIVIAN blog 4
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!