Afvalracer Stefanie: Fase 2 zit erop

De fase waarin alles een tandje hoger gezet werd.

De fase met ups en downs.

De fase waarin ik het ene moment veel afviel en het andere moment weer stil stond.

De fase waarin ik me niet eens heb gerealiseerd dat het alweer voorbij was en hem toch maar weer heb afgerond.

Qua sporten heb ik wel degelijk gemerkt dat de trainingen intensiever en zwaarder werden. Ik heb daar best mee gestruggeld. Mijn lijf wilde zo af en toe niet goed meewerken en de pijn hield me tegen om bepaalde oefeningen goed uit te kunnen voeren. Hier heb ik best van gebaald maar heb ook steeds vaker daar wel mee kunnen dealen doordat je steeds meer leert je niet uit het veld te laten slaan en minder in je hoofd te zitten en gewoon weer met een positieve mindset door te gaan met de dingen die wel lukken.

Ook de looptrainingen die ik in fase 1 was gestart hebben in fase 2, door de lichamelijke klachten op een laag pitje gestaan. Ik hoop dat ik deze nu weer goed kan gaan oppakken.

Ik ben nog steeds gedreven om goede trainingen uit te voeren en heb tot op heden nog geen training gemist. In fase 2 had ik dus nog dezelfde commitment als in fase 1 om dit traject en het werken aan mezelf op nummer 1 te zetten en ben dit ook voor fase 3 van plan.

Mentaal gezien was ik in fase 2 weer een stuk verder. Tijdens de coach gesprekken waren de onderwerpen minder belastend en meer positief ingesteld en de tijd die nodig was om te bespreken korter. Dat gaf weer meer tijd om op de trainingen te richten.

Het afvallen ging in een wisselend tempo.

Elke 2 weken weeg ik me bij mijn personal trainer. In de tussentijd sta ik niet op de weegschaal. Het is dan ook elke keer weer een verrassing en spannend als je je gaat wegen.

De ene keer was ik 2,3 kilo kwijt in 2 weken en de andere keer was er niks af. Soms echt wel ontmoedigend. Ook de centimeters die we kwijt zijn worden gemeten en de resultaten hiervan blijven positief. Zo ben ik al 14 cm van mijn buikomvang kwijt en zelfs de omvang van mijn nek blijft krimpen. Al met al mag ik niet klagen over de resultaten.

En zo zijn we al weer 4 maanden verder. Wat gaat de tijd snel! Tijd voor fase 3. Ook hierin verwacht ik het niet makkelijk te krijgen maar ik ga er zeker voor. Jezelf nog meer uitdagen en meer tot de max gaan. Er zullen zeker nog meer zweetdruppels van mijn hoofd af gaan druppelen maar ook daarvan denken we maar dat dat weer staat voor het halen van resultaat.

Groetjes Stefanie

Stefanie wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Stefanie ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Stefanie 8
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!