Afvalracer Kaylee: “Hond in de pot”

Voor deze week stond op de planning om een blog te schrijven over een receptje. Ik heb jullie al een aantal keer verteld dat ik mijn eten prep en ik dus eigenlijk iedere dag van de week het zelfde eet. Ik moet ook bekennen dat ik echt geen keukenprinses ben en dat ik dan ook zeker geen bijzondere gerechten maak.

Het gerecht

Ik ga jullie daarom meenemen in mijn favoriete prep gerecht, niet schrikken de hoeveelheden die ik aangeef zijn dan ook voor een hele week en niet voor een dag. Of je moet natuurlijk voor heel mensen gaan koken dan kan dat wel. Om te beginnen is het erg handig om bakjes aan te schaffen wanneer je wil gaan preppen. Ik heb namelijk wel eens geprobeerd om het in zakjes te doen, maar dat is geen succes.

Wat heb je nodig voor mijn favoriete prep gerecht voor een hele week.
– Één pak volkoren pasta
– Een zakje prei
– Een bakje taugé
– Twee uien
– Twee stronken broccoli
– Één blikje tomaten puree
– Een flesje light kookroom
– 1 kilo kip
– Kipkruiden of peper en zout
– knoflook

Natuurlijk kun je meer groenten uitkiezen, zodat je nog meer smaak krijgt. Ik vind dat persoonlijk alleen niet zo lekker.

Stap 1: Snij de kip in stukjes en kruid ze naar smaak, bijvoorbeeld met kipkruiden. Snijd ook de broccoli in kleine stronkjes en maak deze schoon en snijd de uien zoals jij ze lekker vindt. Zet ook de pasta op, zodat deze gaar kan koken en giet hem af zodra hij gaar is.

Stap 2: Doe de broccoli in een pan met water en zet deze op het vuur en laat deze koken tot het gaar is. (Niet te gaar want deze gaat nog samen met de andere groenten in de pan, je wilt natuurlijk niet dat het een papje wordt) Doe ondertussen ook de kip in de pan en bak deze totdat de kip gaar is.

Stap 3: Begin met het fruiten van de ui en de knoflook en doe daarna de prei in de pan dan daarna de taugé erbij, wanneer alles een beetje gaar is doe je de broccoli erbij en tomaten puree, zodat ook de tomatenpuree gaar kan worden. Als laatste voeg je de kookroom toe. Even door elkaar roeren zodat het gelijkmatig verdeeld is.

Stap 4: Als laatste voeg je er nog kruiden aan toe om het op smaak te brengen.

Stap 5: Laat alles even afkoelen voordat je het in de bakjes doet. Zodra het afgekoeld is kun je de bakjes gaan vullen.

Stap 6: De hoeveelheden, dit is verschillend per persoon. De hoeveelheden die ik per bakje erin doe zijn als volgt:
– 100 gram kip
– 100 gram Pasta
– 120 gram groenten

Het is echt super lekker en makkelijk om te maken. Ideaal als prep gerecht en zelfs mijn hond vind het lekker.

Groetjes, Kaylee

Kaylee wordt begeleid door Enforce Tilburg en is bij ons ook te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 6
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!