Afvalracer Joëlle: “Dit weekend (31 maart) is de Strong Viking”

Zo, nog één week te gaan en dat zit dit halfjaar er weer op. Ik wilde graag de laatste twee weken knallen, maar helaas werkte niet alles mee afgelopen week. Zo voelde ik tijdens de bootcamp opeens mijn kuit/achillespees trekken. Na een dag oprekken en een nachtje slapen, was de pijn nog niet weg. Heel fijn dat ik de dag erna gelijk bij de fysio terecht kon.

PIJN
Keiharde spieren. En nee, niet omdat ik zo goed getraind had, maar door overbelasting en dus door ophoping van afvalstoffen. Gelukkig konden de knopen eruit gemasseerd worden, maar daar heb ik de hele week last van gehad. M’n onderbenen voelden helemaal beurs aan en zelfs lopen deed op een gegeven moment pijn. Ik heb verschillende allergieën en uiteraard kreeg na de massage een allergische reactie. En waar ik misschien wel het meest een hekel aan heb, is jeuk! Wat ik wel interessant vind, is hoe je lichaam reageert op een massage. Ik heb het gevoel dat de hele week afvalstoffen zijn ‘afgevoerd’. Dus een (sport)massage ga ik, ondanks de pijn erna, zeker vaker doen het volgende halfjaar.

Gelukkig kon ik vorige week trouwens wel trainen. Zonder benen, maar Rick had een goede upper body training bedacht, dus geen excuus om niet te trainen. De bootcamp was relaxed, want er was aangeraden niet te heftig te trainen, want…

Sporty events
.. dit weekend (31 maart) is de Strong Viking, door de modder. Mijn onderbenen doen nog steeds pijn. Dus ja, ik ben wel een beetje bang. Waar ik dacht dat het elke kilometer één obstakel zou zijn (dus zeven), zijn het er ruim twintig. Ik houd steeds maar in m’n achterhoofd ‘Je kan om het obstakel heen als het niet lukt’. Door m’n nieuwe mantra kijk ik er inmiddels wel íets relaxter naar. Ik wil ook graag redelijk pijnvrij over de finish komen, want het weekend erop (7 april) is de 10 km.

Toekomstplannen
Tussen de twee sporty events is de afsluiting van De Afvalrace. Ik heb nog geen idee wat we gaan doen, maar ik ben benieuwd! Waar er een deur sluit, gaat er een andere deur open. Want na dat weekend, begint mijn tweede halfjaar bij Enforce Rotterdam. In deze periode wil ik nog 14 kg afvallen, dan zit ik namelijk op een gezond gewicht. Ik gok dat ik niet verder ga met obstacle runs, maar het hardlopen zelf vind ik wel heel leuk. Dus dat ga ik zeker blijven doen en op zoek naar leuke runs.

In de allereerste voorstelvideo gaf ik aan vooral mezelf in de weg te zitten, ook door perfectionistisch gedrag. Ik merk echt al een aantal weken dat ik zo zen ben en lekker in m’n vel zit, dus in die mindset wil ik de komende tijd blijven. Ook het reizen gaf ik in die video aan. De plannen voor een reis naar Zuid-Amerika zijn er nog steeds. Misschien niet dit jaar, maar dan begin volgend jaar – waar ik tegen die tijd alles kan doen wat ik wil en angst me niet tegenhoudt. Ik hoef gelukkig niet tot begin volgend jaar te wachten voor een reisje… Waar mijn Afvalrace begon met een weekendje Bulgarije, eindig ik ook met een leuk tripje naar Slovenië. Hoewel het voor mijn moeders verjaardag is, voelt het voor mij ook als een verdiend weekendje weg!

Tot volgende week!
Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 25
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!