Afvalracer Joëlle: “Nieuwe baan en tijd voor een nieuwe stap … De Afvalrace!”

Er ging een versierde mand de klas door met zakjes chips en blikjes cola. Elke keer graaide een handje in de mand totdat de 7-jarige jarige job bij mijn tafeltje stopte. De juf kwam snel tevoorschijn met “mijn” mandje. Hierin zaten gezonde snackjes en speelgoed. Dit keer koos ik voor het doosje met rozijnen; mijn alleroudste herinnering aan het afvallen …

Mislukte afvalpogingen

Mijn naam is Joëlle en inmiddels ben ik 25 jaar. Na talloze pogingen afvallen, gaat het nu echt lukken. Van een diëtist in groep 3, tot Sonja Bakkeren in de brugklas en koolhydraatarm eten in de afgelopen jaren… De Afvalrace gaat nu echt het verschil maken en ik heb eigenlijk mijn hele leven op dit moment gewacht. Dit voorjaar werd ik getipt over het programma. Net daarvoor was ik terugverhuisd naar Nederland. De vier jaren daarvoor woonde en werkte ik in Valencia (Spanje). Met het Mediterrane dieet schijn je het gezondst te kunnen leven, maar helaas bleven bij mij de kilo’s er wel aan zitten. Terug in Nederland, nieuwe baan en tijd voor een nieuwe stap: De Afvalrace. In oktober 2018 was het zover. We gaan eindelijk beginnen!

Van food preppen tot urenlang tafelvoetballen

Ik kom uit een Indische familie en ben met lekker eten opgegroeid. Het zelf vers koken is me met de paplepel ingegoten. Koken en bakken is dan ook iets wat ik graag doe. Een nasi goreng van restjes in elkaar flansen, maar ook een bananenbrood bakken en food preppen op zondag vind ik leuk om te doen. Uren op Pinterest zoeken naar gezonde receptjes hoort hier ook bij. Reizen is één van mijn passies: hotspots ontdekken, de lokale cuisine proberen, nieuwe culturen zien… Sporten is (nog) niet iets wat tot mijn passies behoort. Of nou, als ik eenmaal begin, kan ik niet meer stoppen met tafelvoetballen. Daarnaast vind ik mijn favoriete voetbalteams supporten en teamsporten ook superleuk om te doen. Ik heb tien jaar gehandbald en ik mis nog steeds de sportdagen van vroeger waar je de hele dag mocht volleyballen, basketballen, honkballen, etc. Ik wil eigenlijk gewoon kunnen sporten, dat ik het weer leuk vind én dat het hoofddoel niet is om af te vallen.

April 2019

De 180 dagen zijn begonnen en aan de ene kant kan ik niet wachten tot de dagen voorbij zijn. Ik ben zo benieuwd hoe ik er in april 2019 uitzie en hoe ik me dan voel. Aan de andere kant gaat de tijd zo snel, vind ik de trainingen superleuk en ga ik het denk ik ook jammer vinden wanneer het komende halfjaar voorbij is. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en hopelijk maak ik de lezers ook enthousiast met mijn blogs. Behalve herinneringen aan doosjes rozijnen in groep 3, zullen er vast meer verhalen naar boven komen én zal ik mijn nieuwe belevenissen delen!

Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

FB blogfoto 1
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!