Afvalracer Joëlle: “Inmiddels ben ik begonnen met trainen voor de kwart marathon”

Hierbij mijn eerste blog van 2019! Ik heb eigenlijk voor het eerst echt zin in een nieuw jaar. Je kent vast wel de “new year, new me” cliché quotes. Dit vond ik altijd ook onwijs irritant (en eigenlijk nog steeds), maar toch ik heb het gevoel dat 2019 anders wordt…

Druk 2018
Afgelopen jaar was redelijk druk en stond in het teken van verandering. Zo ben ik in april naar Nederland teruggekomen na ruim 3,5 jaar in Spanje te hebben gewoond; weer thuis wonen na jarenlang een eigen huisje. En eerlijk gezegd heb ik ook een aantal maanden moeten wennen aan Nederland (en het gebrek aan zonlicht). Ik ben daarnaast begonnen met rijlessen en aan twee nieuwe banen. En daar kwam afgelopen oktober ook De Afvalrace bij.

Ambities & voornemens 2019
De Afvalrace was een van de leuke veranderingen. In totaal ben ik vanaf de zomer tot het eind van het jaar 13,1 kg afgevallen en ben ik heel veel fitter geworden. Ik vind zelf dat het verschil op de foto’s best goed te zien is, jeej! Vorige week hadden we met Enforce Rotterdam de laatste bootcamp van het jaar. Met de hele groep hebben we onze ambities en voornemens voor 2019. Eigenlijk deed ik daar nooit zo veel mee, met die voornemens. En wanneer ik ze trouwens wel opstelde, hoorde ik bij de 98% die zich er niet aan hield. Nu begrijp ik dat door het uit te spreken, je ook direct een stok achter de deur hebt. En het is eigenlijk ook heel leuk om er een lijstje (ik hou van lijstjes) van te maken en hier gedurende het jaar van weg te strepen. Dus hierbij een paar punten van mijn ambities- en voornemenslijst:

• Minimaal 17 kg afvallen (of 16,9 kg – dan is het een mooi rond getal)
• Mijn rijbewijs halen
• De Strong Viking 7 km volbrengen
• De kwart marathon volbrengen

Met Enforce Rotterdam hebben we een aantal sportieve evenementen dit jaar gepland, waaronder obstacle runs en hardloopwedstrijden. Ik heb me voor twee evenementen ingeschreven en vooral in de kwart marathon heb ik veel zin! Een aantal blogs terug had ik een doel voor deze periode aangegeven, namelijk 7,5 km te kunnen rennen zonder te stoppen. Inmiddels ben ik begonnen met trainen voor de kwart marathon en ik zit op 6 km… Dus dat eerste doel is al binnen handbereik!

Op zaterdag 19 januari wordt er door Enforce en Decathlon speciaal voor jullie een gratis Afvalrace Friends & Family Bootcamp georganiseerd. Om jullie een kijkje te laten nemen in het sportieve leventje van mijzelf en de andere Afvalrace kandidaten zou het onwijs tof zijn als je samen met ons met deze gratis Bootcamp meedoet. Het is een leuke ochtend en iedereen (vanaf 5 jaar) kan er aan mee doen!

Durf jij de uitdaging aan om samen met de Afvalrace kandidaten zaterdag 19 januari van 10.00-12.00 uur te sporten? Schrijf je dan nu in via deze link: Afvalrace Family & Friends Bootcamp!

Al met al ben ik vol vertrouwen het nieuwe jaar ingegaan. Heb heel veel zin in de komende evenementen en ik ben benieuwd hoe de weken er tot het eind van De Afvalrace uit gaan zien. Voor iedereen een heel goed, gezond en sportief 2019 gewenst! En om het even lekker cheesy af te sluiten; Afvalracers, 2019 wordt ons jaar!

Tot volgende week!
Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 13
Meedoen aan De Afvalrace 2018-2019? Schrijf je nu GRATIS in!