Afvalracer Joëlle: “Gezonde varianten van hapjes zoals scones”

It’s beginning to look a lot like Christmas… en ik ben zo excited! Kerst is denk ik wel samen met Pasen mijn favoriete feestdag. Natuurlijk om de gezelligheid, maar ook omdat je bij beide kunt uitpakken met het ontbijt. En ja, dat is wel ongeveer mijn favo maaltijd van de dag.

In Marrakech was het ontbijt vaak een eitje, yoghurt en wat broodjes. Tot en met zondag 16 december was ik daar en ik heb echt genoten. Lekker elke dag zon, veel slapen en spelletjes spelen op het dakterras, heel relaxt. Dagelijks heb ik daar gesport en zo ben ik lekker in mijn ritme gebleven. Ik ben daardoor alleen niet helemaal in de kerstsfeer gekomen. Geen versieringen, maar ook geen kerstbomen, cadeautjes, etc.

Toen ik thuiskwam, kwam daar snel verandering in. Afgelopen donderdag had ik het eerste kerstontbijt (meer brunch eigenlijk) op mijn werk. Ik had een bananenbrood met blauwe bessen gemaakt, just in case wanneer er niks gezonds zou zijn. Gelukkig was er van alles! Zo kon ik gewoon mee-eten. Op mijn bordje lag een multigranenbroodje met ei, zalm en bieslook, een multigranenbroodje met rosbief, ik heb nog een bakje kwark met blauwe bessen en nootjes op en een lekker vers sapje.

Zelf heb ik niet echt voorbereidingen voor de feestdagen getroffen. Het enige wat op mijn planning staat, is het maken van gezonde varianten van hapjes zoals scones. Die vind ik namelijk helemaal bij het kerstontbijt horen. Ik moet nog uit twee receptjes kiezen; een met havermout en een met speltmeel. Of ik combineer beide. De “scones” worden niet met room belegd, maar met huttenkäse en gepureerde blauwe bessen. Daarnaast willen mijn moeder en ik zelf havermoutbroodjes maken. Eitjes erbij… Nu al zin in!

Wat erg fijn is tijdens de feestdagen, is dat ik niet van alcohol houd. Zo kan ik de komende dagen gemakkelijk alle wijntjes en champagne afslaan. Eerder had ik met mezelf afgesproken dat ik in deze periode één oliebol mag. Toen dacht ik laatst “Daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in” – Ik mis de snacks en lekkernijen niet eens. Nu ik dit schrijf, heb ik misschien wel zin om er een gezonde variant van te maken, maar dat zie ik nog wel. Ik zit na Marrakech nog steeds in een zen vibe. Laat die feestdagen maar komen!

Tot volgende week!
Groetjes, Joëlle

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 11
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!