Afvalracer Joëlle: “Even voorstellen, mijn personal trainer Rick”

Mijn personal trainer

Hallo allemaal, zoals jullie weten is Joëlle actief aan het bloggen en vloggen over haar Afvalrace. Maar deze week ben ik aan de beurt, de trainer van Enforce Rotterdam die Joëlle begeleidt in dit traject.

Mijn naam is Rick Berkhout en ik ben Master-trainer en vestigingeigenaar van Enforce Rotterdam. Mijn passie voor sport is op jonge leeftijd begonnen met voetbal. Ik ben nogal fanatiek (zeggen ze…) en kon het niet goed hebben dat anderen er met de pet naar gooiden en ben daarom niet veel later begonnen met kickboksen. Een sport waar je niemand dan jezelf de schuld kan geven van de winst of verlies. Al op de basisschool wist ik dat ik iets met sport wilde doen. Dit begon met de ambitie om gymleraar te worden, maar dit werd in de brugklas al snel personal-trainer. Vanaf dat moment alle mogelijke opleidingen en cursussen gaan volgen om dit te bereiken. Na een aantal jaar als fitness coach en fitness coördinator heb ik de stap genomen om fulltime personal-training te gaan geven in mijn eigen bedrijf.

Manier van coachen

Ik ben personal-trainer geworden om mensen letterlijk een betere kwaliteit van leven te geven. Een leven vol van energie, zonder blessures en overgewicht. Een leven waarin je je volledige potentie durft te benutten, simpelweg omdat het kan. Het geeft mij dan ook enorm veel energie dat je mensen ervan bewust kan maken dat er veel meer inzit en zij er daadwerkelijk werk van maken. Als ras-Rotterdamert ben ik iemand die recht door zee is en niks onder stoelen of banken steekt. Dit is ook mijn manier van coachen, recht voor zijn raap zonder iets mooier te maken dan dat het is.

Punt B

Om dit serieuze gelul af te sluiten, wilde Joëlle weten wat mijn punt B is en waar ik mezelf zie over 5 jaar. Mijn doel binnen 5 jaar is om 3 Enforce vestigingen te openen in Rotterdam met een volwaardig team aan professionals om mij heen die allemaal hun eigen expertise in de praktijk brengen. Waar ik dan sta? Meer in het coachen van bedrijven en ondernemers. Impact maken op ondernemers en bedrijven die denken dat sport geen toegevoegde waarde is voor het succes van hun onderneming.

Meer over mij

Nu iets meer over mij en minder over mijn bedrijf. Als personal-trainer ben je bijna verplicht fit te blijven. Daarom ben ik constant op zoek naar nieuwe uitdagingen op het gebied van vitaliteit en sport. Zo heb ik heel mijn leven aan duursport (hardlopen) of explosieve sport (kickboksen) gedaan, maar ben ik nu in de voorbereiding voor een powerlifting wedstrijd. Hier moet je zoveel mogelijk gewicht 1x verplaatsen (squat, deadlift, bench press), wie het meeste gewicht verplaatst heeft wint de wedstrijd. Dit past per definitie niet bij mijn lichaamsbouw en spiertype, maar dat is exact waarom ik daar de uitdaging in zie.

Verder ben ik trotse vader van een dochter “Jane Mae” en getrouwd met mijn beste vriendin “Valery”. Ik hecht enorm veel waarde aan mijn gezin en spendeer vrijwel al mijn vrije tijd hierin. Waar ik het liefst heen ga met mijn dochter is Monkey Town. Je weet wel, zo’n indoor-speeltuin waar je weer even kind kan zijn. In de ballenbak kan en van de glijbaan gaat zonder dat iemand je raar aankijkt (denk ik?). Ook ga ik graag uit eten, het liefst Italiaans. Pasta, Risotto en pizza zijn wel mijn zwak. Maar Sushi en vlees (Entrecote, biefstuk etc.) gaan er ook wel in! O ja, en waar ik niet zo goed tegen kan is onrechtvaardigheid en vooroordelen hebben over mensen en situaties waar je nog nooit mee gesproken hebt of de balle verstand van hebt.

Over Joëlle

Ik sluit af met een stukje over mijn kandidaat, Joëlle Reket. Joëlle was bij het eerste live event van de Afvalrace aanwezig en ik wist vrijwel gelijk dat zij 1 van de 2 geselecteerde kandidaten moest worden. Jong en energiek, maar wel een uitdaging. Joëlle wil alles graag perfect doen en raakt gestresst als dit haar niet lukt. Hierdoor wijkt ze af van haar (gezonde) patroon en gaat ze bijvoorbeeld meer eten. Hier zit bij haar het grootste struikelblok. Hiernaast houdt ze van koken en bakken en is ze zelfs onlangs aan een cursus over voeding begonnen. Ook het sporten gaat haar goed af. Ze was alleen de moed kwijt geraakt, omdat ze haar doel na zoveel pogingen niet bereikt had. We hebben hier duidelijke afspraken over gemaakt en evalueren waar nodig. Hier bovenop is Joëlle een heel leuk mens en erg fijn om mee te werken. Ik weet zeker dat we samen haar doelstelling (-30kg) waar gaan maken in april 2019!

Groetjes, Rick

Joëlle wordt begeleid door Enforce Rotterdam, je kunt Joëlle ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Blog 5
Meedoen aan De Afvalrace 2018-2019? Schrijf je nu GRATIS in!