Afvalracer Eveline: “Heb elkaar lief, zeg het tegen de ander”

Happy new year!!

Daar is die dan, 2019! Een jaar met nieuwe positieve doelen, mooie kansen, veel gezondheid. Ik word voor het eerst echt tante. Mijn zus gaat het nieuwe jaar ontzettend mooi beginnen.

Terugblik naar 2018
Mijn 2018 begon niet heel goed. Ik zat thuis vanwege mijn rug, maar ik mocht beginnen met intensieve rugrevalidatie bij Nordic Health in Rotterdam. 2 keer per weer begeleid sporten en dan ook nog gesprekken met een psycholoog. Want ik had in de afgelopen jaren zoveel angst opgebouwd voor eigenlijk alles, dat de pijn daar al vandaan kwam zonder dat er fysiek iets verkeerd zat.

In januari moest ik voor mijn verplichte scan van mijn lever naar het Erasmus ziekenhuis. Mijn cystes waren niet gegroeid en ik moet nog 1 keer en als het dan nog steeds goed is (niet gegroeid of hoeveelheid toegenomen) ben ik van de radar af.

Na de meivakantie mocht ik weer gaan werken, heel spannend, maar zo ontzettend leuk. Wat had ik die kleine kabouters gemist. Ik was ontzettend veel werkconditie kwijt geraakt en heb het wel heel zwaar gehad.

In de zomer ben ik naar Gran Canaria geweest met een vriend. Heerlijke 2 weken zon, zee, strand, ook al was het strand wel een flink eind weg.

Na de zomervakantie vol goede moed begonnen aan een nieuw schooljaar met groep 4. Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn. Ik heb de optie gekregen om een (korte) studie te volgen en daarnaast ook nog een rekencursus. Toen kwam ook de oproep van Enforce voorbij op facebook in september. Toch mijn ballen bij elkaar geraapt en gereageerd, om vervolgens uitgekozen te worden door Mandy om mee te doen met de afvalrace. Hoe fantastisch is dat!

Ondertussen zijn we aangekomen in december. De drukste maand van het hele schooljaar voor een juf, zo ook voor mij. Ik heb gelukkig veel energie kunnen halen uit het sporten, maar echt veel extra dingen er omheen heb ik niet gedaan.

Oud en nieuw
Voor oud en nieuw ben ik naar Zwijndrecht gegaan, naar een vriendinnetje van mij. Ik was er al aardig op tijd, vanwege het openbaar vervoer die niet heel laat meer zou rijden.
Een gezellige avond, muziekje, drankje, hapjes in overvloed. Even langs bij de buurvrouw, even naar buiten om vuurwerk te kijken. Ze wisten er echt wel een feestje van te maken!
Uiteindelijk was het 03.00 uur toen ik het wel genoeg vond. Ik moest mezelf naar bed slepen.

Sporten
Op oudejaarsdag ben ik nog ’s ochtends gaan zwemmen, na oud en nieuw ben ik een les aqua bootcamp gaan volgen. Ik ben gaan fietsen, wandelen, naar de sportschool geweest. Ik heb niet stil gezeten. Ik voel me goed, maar de weegschaal is nog steeds niet mijn vriend. De kilo’s gaan niet hard, helemaal niet. Mijn ‘makkelijke’ kilo’s waren er al af voordat ik met de Afvalrace begon, maar daardoor lijkt het nu alsof er niets gebeurd. Als je tenminste naar de cijfertjes kijkt. Ik zie mijn lichaam wel veranderen, ik durf steeds vaker naar een andere maat te kijken, maar die verrekte cijfertjes. Waarom willen die niet gaan? Toch blijf ik doorgaan en geef ik niet op. Ik voel me sterk, energiek en merk dat ik meer zelfvertrouwen krijg. Ik ben ervan overtuigd dat dat zoveel waardevoller is dan dat nummer op de weegschaal.

Afvalrace Friends & Family Bootcamp
Op zaterdag 19 januari wordt er door Enforce en Decathlon speciaal voor jullie een gratis Afvalrace Friends & Family Bootcamp georganiseerd. Om jullie een kijkje te laten nemen in het sportieve leventje van mijzelf en de andere Afvalrace kandidaten zou het onwijs tof zijn als je samen met ons met deze gratis Bootcamp meedoet. Het is een leuke ochtend en iedereen (vanaf 5 jaar) kan er aan mee doen!

Durf jij de uitdaging aan om samen met de Afvalrace kandidaten zaterdag 19 januari van 10.00-12.00 uur te sporten? Schrijf je dan nu in via deze link: Afvalrace Family & Friends Bootcamp!

Ik wens iedereen een sportief, gezond en liefdevol jaar toe. Ik kwam van de week een bericht tegen van Luc, zijn vriendin deed mee aan het televisieprogramma: “over mijn lijk” en hij zei:
Geniet van de kleine dingen, de zon die gaat schijnen, een vogel die fluit, een vriendelijke glimlach op straat. Ga je nu niet druk maken om dat biertje dat 1.5 min later komt als je op het terras zit. Ga je niet druk maken om de dingen waar je geen invloed op hebt. Geniet van de kleine dingen waar je zo snel overheen kijkt.

En dat wil ik iedereen meegeven. Heb elkaar lief, zeg het tegen de ander. Een klein gebaar, een hand op je schouder, een knikje als je iemand gezien hebt. Daar moeten we het van hebben!

Proost! Op een prachtig 2019!
Groetjes, Eveline

Eveline wordt begeleid door Enforce Drechtsteden, je kunt Eveline ook bij ons volgen op Facebook en YouTube.

Blog 13
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!