Afvalracer Debby: Een periode met ups en downs

Jeetje wat gaat de tijd hard!
Fase 2 is alweer voorbij en we gaan nu alweer fase 3 in, de eindstreep.
Nog maar 2 maanden waarin we ons doel kunnen bereiken, nog maar 2 maanden om alle commitment die je hebt gemaakt ook waar te maken. Ga ik dit redden??

Hoe kijk ik terug op fase 2
Rond december zijn we begonnen met fase 2. En zoals iedereen heeft kunnen lezen zat ik in een goede flow. Moest 3 keer mijn doel bijstellen voor eind december wat afvallen betreft en oh wat was ik trots. Trots dat ik me heb opgegeven, trots op wat ik heb bereikt, maar vooral trots dat ik er nog 100 procent voor ging om mijn doel te behalen.

Fase 2 ging dan ook goed van start. De kilo’s vlogen eraf, begon met hardlopen erbij en het goede gevoel ging door. Tot een aantal weken geleden. In mijn hals ontdekte ik een bult en de onzekere tijd daarover hakte erin. Daarbij viel ik per week gemiddeld 1,5 kilo af dat toch ook wel vreemd was. Aangezien we toch ook tegen het einde aan lopen en zoals iedereen weet gaat het afvallen in het begin sneller dan aan het einde, maar dat is dus nu niet het geval. Na onderzoeken kwam er gelukkig uit dat er op dit moment niks ernstigs aan de hand was, maar blijf wel onder controle. Hoewel ik positief probeerde te denken, was ik toch wel opgelucht na de uitslag.

Na deze periode waarin je ook wel merkte dat alles even teveel was, wilde ik er weer volop gaan. Alleen dit lukt me nog niet en dat is zo frustrerend. De vermoeidheid speelt even parten. Hoe graag ik ook wil, het sporten kost me zoveel energie. Voel me tijdens hardlopen een vrouw van 80 en met krachttraining hou ik het niet eens een uur vol. Hoe dit komt?? Geen idee, we zijn nog bezig om dit te onderzoeken, zowel medisch als mentaal. Waar ik wel trots op ben is dat ik ondanks hoe ik me voel, gewoon door ga!

Heb ik mijn doelen bereikt van fase 2 en wat zijn de resultaten
Wat betreft het doel van het sporten hebben jullie kunnen lezen. Maar hoe is het gegaan met mijn andere doelen?

Ik had afgesproken met mezelf om meer te gaan variëren wat voeding betreft en dat is toch wel een dingetje. Ik heb namelijk de groenten wraps gevonden. Kennen jullie deze?? Ze hebben 3 verschillende soorten; de paprika, rode biet en wortel en ze zijn zo lekker. Het liefst eet ik deze elke dag. En als ik eerlijk ben, heb ik deze de afgelopen periode ook bijna elke dag gegeten. Gevuld met groente en vlees.
Elke avond geniet ik weer van deze heerlijke maaltijd en daardoor is het variëren me iets minder afgegaan.

Natuurlijk had ik nog een doel, blijven afvallen! En ja dat is wel gelukt. Het afvallen gaat eigenlijk heel goed. Ik hoef namelijk nog maar 6,5 kilo totdat ik mijn doel heb bereikt. Ben echt zo blij en dit doel houdt me nu echt op de been. Ik weet gewoon dat ik dit wil en zal er alles aan doen om het te bereiken, al heb ik het nu even zwaar.

Mijn extra trots momentje
Ook wil ik jullie mijn extra trots momentje even delen. Ik ging lekker shoppen en zag een gave jumpsuit. Normaal zou ik daar nooit naar kijken. Zo strak waarin je alles ziet!! No way.
Ze hadden nog 1 maat, maat L. Oke hij valt misschien iets groter dan maat L, maar dat zeggen we lekker niet. Zal ik?? Ik dacht naja passen kan altijd. Trok hem aan en was echt zo trots om mezelf. De jumpsuit stond echt leuk en dit zeg ik echt niet snel als ik aan het shoppen ben. En nu hoor ik jullie denken en heb je hem gekocht?? Uiteraard heb ik dat gedaan.

Groetjes Debby

Debby wordt begeleid door Enforce Den Haag, je kunt Debby ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Debby 8
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!