Afvalracer Colinda: “Kwestie van gewoon doen”

Zo daar ben ik weer!

Deze week vertel ik jullie iets wat mijn focuspunten zijn voor fase 3.
Ik heb met Steef over mijn doelen gehad van afgelopen keer, maar voor fase 3 wil ik toch iets anders. En voor daarna ook.
Ik wil gewoon vooral aan mijn lichaam zelf werken. Ik weet het ik ben behoorlijk wispelturig, maar dit is eigenlijk altijd wat ik echt wilde.

Ik ga werken aan een strak lichaam, maar ik wil niet dat je de spieren echt ziet. Ik ga ook voor de grote bolle billen en dan natuurlijk goed stevig , een strakke platte buik. Ik vind het niet erg dat het allemaal wat voller is als het maar strakker word. Dus ik ga het lichaam goed trainingen met krachtsschema’s. Het gaat er mij om dat ik mezelf echt goed ga voelen in mijn eigen vel. En dat ik mezelf sexy en zelfverzekerd voel.

Tuurlijk zijn er meerdere dingen belangrijk, niet alleen uiterlijk. Daarom ga ik een cursus voedingsleer doen. Mijn einddoel is veel groter, maar ik begin klein. Ik heb af en toe heel erg concentratie problemen, als ik een bladzijde lees, denk ik wat heb ik nu gelezen en dan kan het zijn dat ik hem meerdere keren moet lezen. Dan pakt het gewoon niet. Dat is de ADD, maar geen excuus om het niet te doen.
Ik vind dit erg spannend en ben er eigenlijk nog een beetje onzeker over. Ik wil zelf meer weten over voeding en het lichaam. Ik ben dat van plan om uit te zoeken op mijn eigen tempo. Nu hoor je van alles , de een zegt zus de ander zegt zo. En ik heb mijn eigen dingen in mijn hoofd zitten, maar omdat ik er niet zo heel veel van weet kan ik bepaalde dingen moeilijk onderbouwen. Het lijkt me gewoon erg interessant.

Ook staan er met Nagelhuisje wat cursussen op de planning, ik ga de keuze uitbreiden met een nieuwe behandeling. Ik blijf altijd graag bij het oude vertrouwde. Ik denk zo als het goed werkt, werkt het goed. Maar ja dat is natuurlijk niet altijd zo, je moet met de tijd mee. Ik ben eigenlijk nog best ouderwets wat bepaalde dingen betreft en af en toe behoorlijk eigenwijs.

Afgelopen week was een lekker weekje, lekker veel gedaan. Maandagochtend heb ik bij Enforce Waalwijk aan mijn schema gewerkt en beetje bij beetje gaat er gewicht bij. Het gaat best lekker. Maandagavond heb ik een les BBB gedaan. Dinsdag heb ik ook twee keer gesport in de ochtend Yoga en in de avond Zumba. Die lesjes die zijn lekker voor erbij. En vrijdag ochtend weer bij Enforce heel even een lekker pittige korte workout gedaan omdat ik een coachgesprek met Steef had. Het gaat echt goed op het moment en daar kan ik echt van genieten.

Dus geloof me als ik het kan, kan iedereen het!! Kwestie van gewoon doen.
Ik hoor veel mensen dat ze het eng vinden om een begin te maken, eng om alleen te gaan. Ze denken teveel na, schamen zich voor hun slechte conditie of lichaam. Nou dat is nergens voor nodig, je moet toch ergens beginnen. Niet teveel nadenken en gewoon gaan. Zodra je de eerste stap hebt gezet kan je al trots zijn op jezelf, want je hebt je eerste angst overwonnen. En daarna gewoon blijven gaan, blijven doen wat je moet doen! Stop met stoppen! Geen excuses maken! Vergelijk jezelf niet met een ander, kijk naar jezelf!
Maak voor en na foto’s zo zie je je progressie. In het begin vind je het misschien niet zo fijn om bepaalde dingen te doen of vind je het spannend. Dat is helemaal niet erg, zolang je maar niet opgeeft word het allemaal makkelijker en minder erg of zelfs leuk!

Op de foto hieronder heb ik een nicecream gemaakt van bevroren banaan, bevroren zomerfruit, beetje hazelnoot/amandelmelk, water en spinazie.
De toppings van Smaakt: havervlokken, lijnzaad, zonnebloempitten, gojibessen en cacaonibs. Smakelijk!

Tot volgende week!
Groetjes, Colinda

Colinda wordt begeleid door Enforce Waalwijk, je kunt Colinda ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Blog 18
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!