Afvalracer Claudia: Ik krijg er energie van en zie mijn lichaam veranderen

Van een hardwerkende, vermoeide mama met 3 sportende kinderen, die zelf geen tijd heeft om te gaan sporten en uit emotie en me eenzaam voelen, de verkeerde dingen at, binnen 3 maanden naar een fittere mama die wel tijd kan maken voor te sporten en bewuster met voeding bezig is.

Hoe verander je je gedrag, zodat het een gewoonte wordt en je niet terugvalt; erkennen waar mijn valkuilen zitten, nieuwe concrete doelen stellen, actie nemen en vervolgens vol blijven houden. Ik kan niet zeggen dat ik al zover ben dat al mijn aangepaste gedragingen gewoontes zijn, maar ik blijf volhouden, ook al is het soms lastig.

Welke dingen zijn er veranderd in 3 maanden:

Het sporten op zich vind ik helemaal niet erg, ik vind het zelfs heerlijk om weer vaker te sporten, uitgedaagd te worden en mijn grenzen op te zoeken. Ik krijg er energie van en zie mijn lichaam veranderen. De ene week heb ik op maandag en dinsdag avond krachttraining bij mijn coach van Enforce en ga ik op donderdag ochtend hardlopen en op zondag bokstraining. In de andere week heb ik op zaterdag ook nog krachttraining en tussendoor soms ook nog wat voetbalwedstrijdjes in de zaal. Alleen op maandag gaan de kinderen mee naar de training, wat ik niet altijd makkelijk vind en waarvan ik soms denk dat ik dat niet kan maken, zodat ik kan sporten. Maar tot nu toe lukt het ons toch allemaal, naast 32 uur werken en 6 sport momenten van de kinderen per week.

Hardlopen vind ik nog steeds niet het allerleukste om te doen, maar omdat ik beperkt ben om (ver) weg te gaan, is het ideaal om ‘s morgens te doen, voordat de dag begint als extra training. Ondanks dat ik zo vroeg uit bed komen nog steeds lastig vindt, is het achteraf heerlijk en begin ik de dag lekker in de buitenlucht. Deze week heb ik voor het eerst een 5 km run uitgelopen, wie had dat ooit gedacht, ik niet, maar ik heb het toch gedaan.

Het belangrijkste en voor mij het lastigste is het eten en drinken in balans krijgen en houden. Ik hield al die tijd netjes de food app bij en probeerde de goede balans te krijgen. Remco had al een paar keer gezegd dat ik mijn eten vooruit moest plannen, maar dat had ik nog niet opgepakt, want dat leek me lastig. Uiteindelijk toch overstag gegaan 3 weken geleden, na een confrontatie van Remco en een stilstand in afvallen. Nu ben ik weer een paar kg kwijt, yessss. Ik maak nu zelfs mijn eten vooruit voor de drukke stress dagen en wat een rust geeft het. Het is wel wennen en het kost me nog moeite, maar uiteindelijk vind ik mijn draai wel.

Remco had het goede idee om de kinderen ook bij het plannen van het eten te betrekken. Zij mogen ook ieder één dag bepalen wat we eten (gezond), wat resulteerde in spruitjes eten (bleehhhh, blijkbaar vindt mijn dochter ze wel heel lekker), bedankt voor het goede idee Remco hahaha. Maar ik heb sportief gedaan en ze toch klaargemaakt en gegeten, met het minst vieze recept wat ik kon vinden.

De laatste grote verandering die ik heb doorgevoerd is elke dag voor het slapen gaan een mindfulness oefening te doen. Hier zou ik graag nog een training in willen gaan volgen, zodat het me nog beter lukt om even rust in mijn hoofd te creëren. Oefening baart kunst, dus we gaan gewoon door elke dag. Hiervoor gebruik ik nu de oefeningen uit de VGZ app.

Er zijn ook nog dingen die me nog niet zo makkelijk afgaan en ik weet dat het een kwestie van doen is, maar ik krijg het nog niet in mijn systeem. Hieraan ga ik nog werken. En het is soms echt wel allemaal heel erg veel en vermoeiend, maar ik wil echt graag de touwtjes terug in handen en niet meer geleefd worden en daar werk ik stapje voor stapje heel hard aan. Ik ben me er bewust van geworden dat als je iets heel graag wil, dat je duidelijk doelen moet stellen en moet visualiseren totdat je het doel bereikt hebt.

Groetjes Claudia

Claudia wordt begeleid door Enforce Tilburg, je kunt Claudia ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Claudia 7
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!