Afvalracer Claudia: 9 weken met Enforce

– 9,4 kg
– 5,1% vet
– 4,6 BMI
+ 3,4% spiermassa

En ook een kledingmaat kleiner, jurkjes die ik weer aankan, mijn riem die een paar gaatjes strakker kan, zekerder, meer energie en uithoudingsvermogen, fysiek en mentaal sterker, ups, maar ook downs en vooral TROTS.

Week 1-2 / een vliegende start / – 3.9 Kg
Voor mij stonden de eerste weken in het teken van zoeken naar momenten waarop ik kan sporten in mijn drukke schema. In plaats van 1 keer per week, 4 keer per week.
Ik ben gestart met het registreren van mijn voeding in de food app en Ik ben meteen gestopt met frisdrank, snoep en chips, taart etc.

Ook ben ik gestart met mijn doelen concreet te maken. Wie wil ik zijn en wat moet ik ervoor doen.

De eerste kilo’s vlogen eraf en dat maakte het makkelijk om door te zetten.

Week 3-4 / eten eten eten / -1.7
De spierpijn na de trainingen blijft minder lang aanwezig en ik merk al veranderingen in mijn lichaam.

Ik at niet genoeg calorieën en ik heb tips gekregen om mijn eetmomenten gevarieerder te maken en completer en dus ook meer eten. Ook mag ik gewoon blijven genieten van de lekkere (ongezonde) dingen, als ik er maar bewust mee om ga en het inplan binnen de calorieën van de dag.

Dat vind ik lastig, omdat het bij mij alles of niets is en ik bang ben dat als ik maar naar een stuk taart kijk, ik alweer aankom.
Zolang ik de behoefte nog niet heb, blijf ik er nog vanaf.

Van buiten verandert er al veel, maar van binnen zit nog veel onzekerheid en stress. Ook hier wordt aan gewerkt en ik krijg tips en doelen hoe hiermee om te gaan.

Week 5-6 / complimentjes / -2.2
Het sporten gaat me goed af en ik vind het ook heerlijk om weer te doen en het zijn fijne uitdagende en afwisselende trainingen, nu bij Remco in Tilburg en bij Steef in Waalwijk.

Ik kan al een maatje kleiner aan en de eerste complimentjes gekregen, wat een super stimulans is.

Met de voeding lukt het me nog niet helemaal goed om de balans te vinden wat betreft koolhydraten/eiwitten/vetten. Remco gaf me de tip alles een dag van tevoren al in te plannen, zodat je al van tevoren ziet waar je tekortkomt/of te veel hebt en meteen aan kan passen. Het lukt me nog niet dat consequent elke dag te doen, maar het is wel heel nuttig.

Week 7-8 / de down / +0.2
Ik hoor vaak wat ben je sterk dat je dit erbij kan doen, maar soms voelt dat helemaal niet zo. Deze weken ervaar ik veel stress, en mijn focus daalt net zo hard als mijn energielevel. Daarbij komen er een hoop pepernoten en chocolade in huis en kan ik de verleidingen niet weerstaan als ik niet lekker in mijn vel zit, om vervolgens enorm te balen en toch weer meer te pakken. Op tijd naar bed lukt me ook niet omdat ik alles gewoonweg even niet op tijd gedaan krijg. En mijn bedje was ook lekkerder om 6 uur in plaats van hardlopen, en dan geeft de weegschaal ook nog eens aan dat je 1 kg aangekomen bent om het compleet te maken.

Toegeven dat het even niet goed gaat en hulp vragen is niet mijn ding.
Ik kan het wel alleen en wil dan niemand lastigvallen. Toch heb ik Remco na 2 weken een appje gestuurd en gezegd dat ik er even helemaal doorheen zat.

Week 9 / de UP / -1.8
Remco heeft me een paar dagen later gebeld en gaf aan dat je door stress vocht vast kan houden en daardoor weer aan kan komen.

Met wat rake en stimulerende opmerkingen en tips ben ik weer vol goede moed aan de slag gegaan.

Ik had aangegeven interesse te hebben in mindfulness oefeningen om de stress eruit te halen, maar zoals met dit hele traject het geval is moet je het ook daadwerkelijk doen!

Ik ben nu begonnen met elke avond oefeningen te doen uit de VGZ Mindfulness app (die al een hele tijd op mijn telefoon stond, maar waar ik dus niets mee gedaan had).

Van Steef heb ik de tip gekregen om naar podcast te luisteren en deze stimuleren mij echt om kritisch naar mijn gedachten te kijken en over mijn doelen na te denken en visualiseren.

De focus en vechtlust is weer terug en ik ga er weer vol tegen aan.
Ik heb hulp geaccepteerd van een vriendin, waar ik super dankbaar voor ben en ik ben opnieuw gestart met een traject voor begeleiding bij autisme.

En wat doet het me toch wel goed om dan te horen van een heel mooi persoon die dezelfde ervaring heeft met autisme, dat ik juist door hulp te vragen, en me kwetsbaar op te stellen, heel sterk ben.

En nu helemaal happy, omdat ik toch weer afgevallen ben, vertrouwen heb, mijn jurkje weer aankan en heel dankbaar ben voor de mensen die mij momenteel steunen en alle lieve reacties op facebook.

Groetjes Claudia

Claudia wordt begeleid door Enforce Tilburg, je kunt Claudia ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Claudia 5
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!