Afvalracer Aruna: Ik ga mezelf weer terugvinden

Op 24 september kreeg ik te horen dat ik tot de laatste 3 behoorde. Of ik dan, samen met mijn zusje, die zich ook had opgegeven, zaterdag nog in de finaleronde kon kwalificeren, zodat Danielle (mijn mastertrainer) de knoop kon doorhakken. Zaterdag om 12:00 uur was het dan zover: ik kreeg te horen dat ik de gelukkige was. Emoties kregen de overhand, huilen en lachen, alles tegelijkertijd. Wat was ik blij! Het zou nu eindelijk gebeuren. Investeren in mijzelf. Weer werken aan Aruna. Werken aan de buitenkant en de binnenkant. Het is tijd!

Het afgelopen half jaar heb ik een erg emotionele tijd achter de rug, welke nog niet voorbij is. Ik heb mijn moeder, die ook m’n beste vriendin was, verloren. Degene bij wie ik altijd terecht kon met alles. Het eerste wat ik ook wilde doen, is haar bellen en vertellen over dat ik het geworden ben. Maar helaas, ook deze strijd kan ik niet met haar delen. Ik denk wel dat mama het weet en ergens in mijn gedachten denk ik dat zij hier met haar energie ervoor gezorgd heeft dat ik deze strijd tegen de kilo’s mag aangaan.

Hoe het zover heeft kunnen komen is het welbekende domino effect. Door dingen die ik meemaakte raakte ik mijn zelfvertrouwen kwijtraak. Vervolgens zonderde ik me voor alles en iedereen af. Afgezien van mijn baan, sloot ik mezelf thuis op en ging eten omdat ik me verveelde. Eten omdat het me een goed gevoel gaf, een voldaan gevoel. Helaas werkt dat gauw uit en graai je weer naar een zak chips of die reep chocolade.

En toen werd ik zwanger, nadat mij verteld werd dat dat niet mogelijk was door de gynaecoloog. Wat een wonder. Mijn zoontje, Delano, van 13 is ‘my miracle’. Door hem kroop ik weer uit m’n schulp. Beetje voor beetje genoot ik weer van alles om me heen. Maar die overige kilo’s, tsja dat zorgt voor de nodige schaamte.

Maar nu, nu ga ik ervoor! Ik ga mezelf weer terugvinden. De eens zo zelfverzekerde Aruna, wie ik de afgelopen jaren heb gemist. Met kleine stapjes kom ik er wel. En dit is de start.

Ik ben Aruna, 39 jaar, mentaal en fysiek zwaar beladen maar nu met stappen in de goede richting!

Groetjes Aruna

Aruna wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Den Haag, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

ARUNA blog 1
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!