Afvalracer Aruna: Er zijn behoorlijk wat centimeters af

Vandaag is het de beurt aan de trainers om een stukje te schrijven over hun Afvalracer en schrijft Danielle de Jong-Roet Mastertrainer en Franchisenemer van Enforce Den Haag een stukje over mij.

“In eerste instantie had haar zusje Roshnie zich ingeschreven voor de afvalrace. Toen ik met haar in gesprek was gaf ze bij mij aan dat ze haar zus Aruna ook wilde opgeven omdat de afvalrace echt als een geschenk uit de hemel zou vallen. Ze hadden net hun moeder verloren.

Hierdoor heeft Aruna een hele emotionele tijd achter de rug gehad. Maar haar ook veel kracht gegeven om dit met beide handen aan te pakken en ervoor te gaan. Ook is Aruna verder in haar verleden de verkeerde mensen tegengekomen die haar naar beneden haalde. En haar het gevoel gegeven hebben dat ze er niet mag zijn voor haarzelf. Waardoor ze onzeker werd en de wijde wereld niet meer in durfde. Maar naar 4 weken trainen zat ze op de fiets! Met haar zusje op weg naar Scheveningen. De wijde wereld in.

Voeding is bij Aruna een dingetje geweest. Ze begon pas om 15 uur met eten!!! En at ook veel te weinig. We zijn gestart met ontbijten, dat was in het begin een struikelblok, maar gaande weg door afspraken te maken en te oefenen is het gelukt. Ze kreeg zelfs een hongergevoel rond lunchtijd. En dus zijn we een stapje verder gegaan. 3x per dag eten. Aruna ging er vol voor en ze merkte dat ze meer energie kreeg. Dat doel is bereikt. Er zit nu een patroon in haar eten en ze heeft veel minder momenten van Craving.

Tijdens de race heeft ze veel pieken en dalen gekend. Aruna startte de afvalrace als een echte emotie-eter. Ze heeft zeker in de eerste weken van de afvalrace hier heel hard aan gewerkt. De tips en tricks die ik haar heb aangegeven heeft ze direct opgepakt. Zeker de Decembermaand was voor haar heel erg zwaar. En viel ze terug in het oude patroon, snoepen in de avond. Door verdriet van het verlies van haar moeder en alle feestdagen die ze zonder haar moest doorbrengen. Gelukkig heeft ze dit aangegeven en is ze op zoek gegaan naar een psycholoog die haar bij het rouwproces kan begeleiden.

Aruna komt nu 5 dagen in de week trainen en staat elke keer om 8 uur in de ochtend bij ons klaar om te trainen. Ook in de kou en regen. Had ze nooit van zichzelf gedacht. Ze is zelfs aan het sporten verslaafd geraakt. Het is proces geweest van veel leren en oefenen. Maar er worden nu veel bewustere keuzes gemaakt. Helaas is de doelstelling van het te behalen kilo’s eraf te krijgen niet behaald. Maar er zijn behoorlijk wat centimeters af. Hoeveel dat hoort iedereen aan het einde van de race. Haar spiermassa groeit, ze wordt sterker en sterker zowel fysiek als mentaal.

Ik ben trots om haar coach te zijn en ik vind het geweldig om te zien hoe zij zich heeft ontwikkeld. Hoe ze mentaal sterker is geworden”.

Groetjes Aruna

Aruna wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Den Haag, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

Aruna blog 10
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!