Afvalracer Vivian: Dat ene geluksstofje wat we allemaal zo hard nodig hebben

En dan ben je 40 en kom je in de zomer van 2020 thuis te zitten met de misschien al langer aankomende burn-out. Je bent al een lange tijd (jaren) keihard over al je grenzen heen gegaan! Je privéleven ligt al langere tijd op z’n gat omdat alle energie naar werk toe gaat en gewicht verliezen door (te) veel/hard sportten werpt ook zijn vruchten niet af. Wat ga je nu met jezelf doen? Je moet leuke dingen doen maar wilt eigenlijk niet. Liever gewoon cocoonen in je eigen huisje. Je voelt je schuldig naar je collega’s toe maar toch zou je moeten ondernemen. Werken aan en met jezelf vanuit liefde. Waar te beginnen?

In deze beginfase van mijn burn-out zat ik weinig achter de laptop maar ik scroll dagelijks aan het einde van de dag wel even door Facebook heen om te zien of er leuke berichten op staan en om leuke humoristische filmpjes kijken om te ontspannen. Dan maar even voorbij gaan aan alle Corona berichten want dat stimuleert niet dat ene geluksstofje wat we allemaal zo hard nodig hebben.

Ik scroll niet alleen door Facebook maar ik bewaar ook allerlei soorten berichten en advertenties die maar iets te maken hebben met het herstel van het menselijke lichaam en geest. Van spirituele en alternatieve workshops tot JA ook sportinstructievideo’s en acties om een gezond lichaam te krijgen. Maar tussen bewaren en daadwerkelijk iets er mee doen dat is dan wel een dingetje… Zo was het halverwege juli 2020 en op een desbetreffende avond werd ook de reclame van De Afvalrace Hilversum (Enforce) door mij bewaard. Alleen binnen half uur bedacht ik me en opende het bericht weer en heb me zonder nadenken aangemeld.

Wie wint er nou zou iets. Ik? Nooit! Maar ja, het gaat om de intentie naar jezelf toe. Ik moet aan mezelf werken. Ik wil veranderen. Ik heb ook hulp nodig en niet alleen mentaal. Mezelf confronteren met mezelf! Stel ik win wel?! Dan hoort het zo te zijn en dan pak ik het met beiden handen aan en zal ik er voor gaan! Dan zal ik wel volledig uit mijn comfortzone moeten treden; op foto’s en filmpjes staan met mijn hele lichaam, vloggen, bloggen. Niet meer bang zijn om te schrijven. Mezelf durven bloot te geven en te laten zien. Me niet meer schamen óf leren om me niet meer voor mezelf te schamen.

Op 21 augustus hebben we het eerste live event. Hier komen alle deelnemers naar toe die zich online hebben aangemeld voor De Afvalrace in Hilversum. Wat een intense levensverhalen van de dames die daar waren. Dat maakt het wel weer spannend wat betreft het spelelement. Because there can only be one winner!

Na een maandje wachten kreeg ik ineens een leuk appje van (mijn) trainer Hanne De Wachter dat ik bij de laatste 3 deelnemers zat en of ik binnen 3 dagen een vlog wilde maken van mezelf en daarin mezelf voor te stellen en aan te geven waarom ik zou moeten winnen 😉. Oeff,… al die oordeelstemmetjes in mijn hoofd maar uitzetten en gaan met die banaan. Jemig, wat was dat spannend! Dan duurt 2 weken wachten wel erg lang maar dan staat in eens Hanne voor de deur met een bosbloemen en een voucher!! Shit!!! Ik heb gewoon gewonnen en 4 dagen later vindt ook al de eerste kennismaking plaats bij Enforce HQ in Rotterdam waar ik alle deelnemers en vloggers ga leren kennen!!!

Well, let’s get on this train and get off in 180 days!! Let’s face the music, lose 15-20 kg, face all the mental and physical hurdles and be a winner!! You will see a changed Vivian van Kesteren.

Groetjes Vivian

Vivian wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Hilversum, De Afvalrace wordt gesponsord door New Care supplements

VIVIAN blog 1
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!