Afvalracer Kaylee: “Ik kies nu veel bewuster mijn eten uit”

Het is alweer de tweede week van de afvalrace, tot nu toe gaat het me best goed af. Het sporten en eten valt niet tegen. Ik vind af en toe juist dat ik best wel veel eet vergeleken met wat ik voorheen at. Op zich natuurlijk logisch, want ik kies nu veel bewuster mijn eten uit en pak niet zomaar iets, omdat het in de kast ligt.

Hoe deel ik mijn voeding in?

Wat ik eigenlijk doe is voor mezelf iedere week een schema maken, waarbij ik zeker weet dat ik dit een week vol kan houden met eten. Natuurlijk kan hier tussentijds wel is iets in veranderen, maar eigenlijk is mijn doel om wekelijks een ander schema te maken zodat ik iedere week wel 7 dagen hetzelfde eet, maar dat dan niet twee weken achter elkaar doe. Wanneer ik start met het maken van een schema kijk ik vaak wat rond op sites voor recepten. Ik merkte alleen al snel dat dat toch niet echt iets voor mij is. Ik hou van simpel eten met veel smaak maar niet te veel poespas. Het is ook prettiger wanneer ik niet met al te veel ingrediënten werk, aangezien ik mijn eten prep en hiervoor dus één avond gebruik, omdat de rest van de week nogal vol gepropt is. Hoe ziet mijn voeding er dan op een dag uit.

’s Ochtends: in de ochtend eet ik als ontbijt twee volkoren boterhammen met één gekookt ei en een beetje komkommer. Ik vind het prettig om dit ’s ochtends te eten, omdat ik dan zeker weet dat ik met een goed gevulde maag van huis ga. Mijn eerste tussendoortje in de ochtend bestaat op dit moment uit een mandarijn een handje vol tomaten en 200 ml aardbeien yoghurt. Dit verdeel ik dan in de periode tussen mijn ontbijt en lunch, zodat ik het niet allemaal in een keer hoef te eten.

’s Middags: Bij de lunch eet ik drie volkoren wraps met cream cheese en anderhalve plak kalkoenfilet, vaak doe ik hier ook nog een beetje rucola sla bij voor de afwisseling en om wat meer smaak te creëren. Tussen mijn lunch en mijn avond eten, eet ik altijd twee roerbakeieren met kruiden naar smaak op twee volkoren beschuiten en met een beetje light mayonaise, zodat het niet te droog is.

’s Avonds: Als avondeten eet ik iedere week anders deze week heb ik als avond eten rijst met kip teriyaki, ui en broccoli, en eind van de dag eet ik nog een handje vol druiven en weer 200 ml aardbeien yoghurt.

Eet ik dan nooit iets anders?

Meeste van de tijd eet ik gewoon mijn voedingsschema, behalve met speciale gelegenheden en in het weekend zit hier nog wel eens variatie in. Deze week ging bijvoorbeeld mijn schoonzus trouwen, ik had daarom ook besloten om me die dag totaal niet bezig te houden met het afvallen en ook gewoon te genieten. Ik merkte hierbij wel dat ik minder op kan dan ik normaal at en dat ik echt niet alles kon pakken wat ik wilde omdat ik het gewoonweg niet meer weg kreeg. Ook drink ik normaal gesproken geen alcohol, maar dat heb ik deze dag wel gedaan. Een bruiloft maak je ook niet iedere week mee. Gelukkig maar, anders zou ik teveel uitzonderingen voor mezelf bedenken. De rest van de week houdt ik me daarom ook wel aan mijn schema en vervang ik op zaterdag een maaltijd moment door iets lekkers. Zo kan ik toch genieten, maar dan wel met mate.

Is het moeilijk?
Zolang ik regelmaat heb in mijn leven is het voor mij makkelijk vol te houden, vooral door een schema te maken en hier niet vanaf te zien. Als ik dat niet zou doen zou het mij niet lukken om me aan mijn eetmomenten te houden. Vandaar dat ik er dan ook voor gekozen heb om het zo te doen, omdat ik weet dat dit voor mij werkt.

Groetjes, Kaylee

Kaylee wordt begeleid door Enforce Tilburg en is bij ons ook te volgen via Facebook en YouTube.

Blog 2
Vragen over De Afvalrace? Neem contact op!